DOPRAVA PRI NÁKUPE NAD 90 EUR V RÁMCI SR a ČR ZADARMO NAKUPUJ

TIPY, AKO SI DOMA ZARIADIŤ PRIESTOR NA CVIČENIE

Athleisure je životný štýl, ktorý sa spája predovšetkým s pohybom a móda mu unikátne sekunduje. Vyznávame život vo všetkých jeho krásach pri aktívnej činnosti, aj preto sme si v čase karantény zriadili domáci kútik na cvičenie.
TIPY, AKO SI DOMA ZARIADIŤ PRIESTOR NA CVIČENIE

Athleisure je životný štýl, ktorý sa spája predovšetkým s pohybom a móda mu unikátne sekunduje. Vyznávame život vo všetkých jeho krásach pri aktívnej činnosti, aj preto sme si v čase karantény zriadili domáci kútik na cvičenie. Vytvorte si ho aj vy! Dnes vám poradím nielen ako Athleeya zakladateľka, ale najmä ako interiérová dizajnérka, čo je moje pôvodné povolanie. Vaša Slavka.

Môže sa zdať, že čím dlhšie ste v karanténe, tým väčšiu lenivosť pociťujete. Nechce sa vám viac odťahovať sedačku, rolovať koberec a presúvať kvetináč, aby ste si vytiahli svoju jogamatku a urobili desať brušákov alebo si zapli online jogu a zacvičili si. Úplne tomu rozumiem, aj nás v Athleeya občas zastihne lenivý opar, no nevzdávame sa. Vieme, že pohyb dokáže byť poriadne návykový a ten pocit po dobre odmakanom cvičení jednoducho stojí za to!

Poďme na to, vyberte si miesto

Vo veľkom byte alebo v rodinnom dome je zvyčajne veľa miesta, kde by sa dalo cvičiť, dokonca sa mu dá venovať celá jedna miestnosť. Nájdite si také miesto, kde je pevná podlaha a ideálne tam nemáte koberec, ktorý by sa mohol pod vami šmyknúť. Niekde, kde máte v blízkosti stenu na podopretie, ak by ste ju pri svojich zostavách nevyhnutne potrebovali. A hlavne, a toto je naozaj podstatné, malo by to byť miesto, kde je dostatok denného svetla, aby ste načerpali energiu nielen z cvičenia, ale aj zo slnka. Z takéhoto kútika si spravte útočisko pre seba, kam si prenesiete všetky pomôcky na cvičenie a naplno sa oddáte domácemu pohybu.

Čo keď mám malý byt

Malý priestor nemôže byť výhovorkou pre ničnerobenie. 😛 V menej priestrannom byte máte dve možnosti a závisia hlavne od vašej silnej motivácie na cvičenie.

  1. Pre tie disciplinovanejšie z vás môže byť najpraktickejším priestorom ten pred sedačkou. Jednak môžete sledovať online cvičenie rovno na obrazovke televízora a jednak preto, že keď odtiahnete konferenčný stolík, prípadne zrolujete dekoračný koberec a vymeníte ho za jogamatku, rovno sa môžete pustiť do úvodného strečingu.

TIP na „home decor“ a.k.a. skladovanie športových pomôcok: Takto nádherne uložené jogamatky sa vo vašom interiéri môžu premeniť na vkusnú dekoráciu.

  1. Pre menej disciplinované (tých nás bude počas karantény asi viac 😊), aby sme mohli ísť rovno cvičiť a nezdržiavať sa prípravami, odporúčam nájsť si priestor niekde pri stene alebo v kúte, kde je dostatok svetla a pomôcky na cvičenie tam môžete nechať ležať „odteraz až do odvolania“. Keď ich budete mať na očiach, môžu byť ďalšou motiváciou zdvihnúť sa a ísť si zacvičiť.

TIP na jogamatku: Ak práve premýšľate nad kúpou jogamatky, odporúčam vám takú, ktorá popri svojej funkčnosti zapadne do vášho interiéru. Možno sa stane dlhodobou súčasťou vašej domácnosti, tak nech je aj dizajnovým doplnkom. Nech ju nemusíte skrývať, keď sa karanténa skončí a vaši susedia prídu konečne na pohár vína.

Moja rada, ak ešte len zariaďujete svoje bývanie

Pre tie z vás, ktoré ešte len čakajú na vysnívaný byt, dom, alebo momentálne pracujú na zariaďovaní svojho nového domova, využite túto príležitosť! Čas, kedy ste ešte len v úvodnej fáze interiérových návrhov, je ideálny na to, aby ste si vyčlenili miesto na cvičenie už teraz. Pri zariaďovaní budete vedieť, že priestor pri okne, pri stene či tam, kde nepočítate s veľkým denným pohybom, môžete premeniť na vaše útočisko určené na cvičenie, relax, pohodu. Keďže žijeme v digitálnej dobe, ani online cvičenia nebudú ničím výnimočným, aj keď v koronavírusovej karanténe ste podľa nich mohli cvičiť vôbec po prvý raz.

Ako sa viete zariadením priestoru a doplnkami motivovať k cvičeniu?
  • Osviežte si priestor pri stene alebo v kúte kvetmi.
  • Vizualizujte si svoje pohybové ciele atraktívnou grafikou vo fotorámiku alebo motivačnými citátmi.
  • Pomôcky si úhľadne usporiadajte a pridajte vonné sviečky.
  • Vidieť krásne telo v nádhernej pozícii je nielen skvelá motivácia, ale aj pekná dekorácia stien. Pokojne si svoj kútik na cvičenie dekorujte takýmito fotografiami, či už štylizovanými, alebo reálnymi.
  • Vizuálne, vôňou, doplnkami si prispôsobte svoje domáce štúdio tak, aby ste si navodili pocit svojho obľúbeného jogového centra.
Pozor na rozbité vázy a dobrý signál

Určite tu máme aj nejaké jogové profesionálky, ktoré zvládnu stojku na hlave ľavou zadnou. Pre tie menej skúsené pripomínam, že v prvom rade ide o bezpečnosť. Pozor na rozbité vázy, úrazy kvôli nedostatočne odtiahnutému stolu, hmotné škody, keď sa vám noha omylom zavadí o televízor a vaša polovička v sekunde zošedivie.

Ku komfortnému cvičeniu pomôže aj dobrý internetový signál, preto odporúčam vyhľadať vo vašej domácnosti také miesto, kde je signál dostatočne silný. Aby ste sa nezasekli v stojke na hlave na najbližších desať minút…

Spolu s Petrou sa potešíme, ak nám fotky svojich domácich kútikov na cvičenie pošlete. 😊

Tip na online cvičenia

Mimochodom, ak vám chýba inšpirácia na cvičenie, odporúčam online cvičenie s jogínkou Dadou Slavkovskou, jogu s Lindou Nývltovou alebo si kliknite na českú stránku jogovna.cz, kde si môžete rezervovať svoje miesto na joga session. Áno, Jogovna je presne ten priestor, kde popri joge predávajú aj jogové oblečenie a nájdete tam aj našu Athleeya kolekciu. 😊

Vaša Slavka

 

Zdroj fotografií: pinterest.com

Pridaj komentár

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Získaj zľavu 10% na svoj prvý nákup


Buď prvá, ktorá sa dozvie o pripravovaných kolekciách, špeciálnych akciách a novinkách zo sveta Athleeya.
Prihlás sa na odber noviniek!

Loading...